Server'e mIRC'ten baglanmak daha rahat sohbet etmek icin EFENDiSOHBET ScRipT 'i indirin!!!

 

- ChanServ ( Kanal Servisi ) -

1) Kanal Kaydetmek Istiyorum. Ne Yapabilirim?
Cevap : /msg chanserv register #kanal kanalsifresi kanalaciklamasi

2) Kanalimin Sifresini Girmek istiyorum. Ne Yapabilirim?
Cevap: /msg chanserv identify #kanal kanalsifresi

3) Kanalima AOP Eklemek Istiyorum. Ne Yapabilirim?
Cevap: /msg chanserv aop #kanal nick

4) Kanalima SOP Eklemek Istiyorum. Ne Yapabilirim?
Cevap: /msg chanserv sop #kanal add nick

5) Kanalima AKICK Eklemek Istiyorum. Ne Yapabilirim?
Cevap: /msg chanserv akick #kanal add nick

6) Kanalima Ekledigim AKICK'i Silmek Istiyorum. Ne Yapabilirim?
Cevap: /msg chanserv akick #kanal del nick

7) Kanalima IP Olarak AKICK Eklemek Istiyorum. Ne Yapabilirim?
Cevap: /msg chanserv akick #kanal add mask sebep

8) Kanalima IP Olarak Ekledigim AKICK'in Kalici Olarak Banlanmasini Istiyorum. Ne Yapabilirim?
Cevap: /msg chanserv akick #kanal stick mask

9) Kanalima Kalici Olarak Ekledigim IP(STICK)'i Iptal Etmek Istiyorum. Ne Yapabilirim?
Cevap: /msg chanserv akick #kanal unstick mask

10) Kanalimin AKICK Listesini Gormek Istiyorum. Ne Yapabilirim?
Cevap: /msg chanserv akick #kanal list

11) Kanalimin Listesinde Olan AKICK'lerin Hangi Nickler Tarafindan Atildigini Ogrenmek Istiyorum. Ne Yapabilirim?
Cevap: /msg chanserv akick #kanal view

12) Kanalima Ekledigim Butun AKICK'leri En Kisa Yoldan Hepsini Birden Silmek Istiyorum. Ne Yapabilirim?
Cevap: /msg chanserv akick #kanal clear

13) Kanalimda Chanserv'in AKICK Listesinde Bulunan Butun Kullanicilarin Kanalimdan Atmak Istiyorum. Ne Yapabilirim?
Cevap: /msg chanserv akick #kanal enforce

14) Kanalimin Kaydini Silmek Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv drop #kanal

15) Kanalimimda 5'li 10'lu 15'li Access'ler Eklemek Istiyorum. Fakat AOP/SOP/Halfop/VOP Olarak Ekleyebilirsiniz Diye Chanservden Uyari Aliyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv set #kanal xop off

16) Herhangi Bir Nick'e Kanalimda 5 Seviyeden Access Eklemek Istiyorum. Ne Yapabilirim?
Cevap: /msg chanserv access #kanal add nick 5

17) Kanalimda ki Yetkili Birinin Access'ini Silmek Istiyorum. Ne Yapabilirim?
Cevap: /msg chanserv access #kanal del nick

18) Kanalimin Access(Yetki) Listesini Gormek Istiyorum. Ne Yapabilirim?
Cevap: /msg chanserv access #kanal list

19) Kanalimda 15 ile 25 Arasinda Access'i Olan Nickleri Gormek Istiyorum. Ne Yapabilirim?
Cevap: /msg chanserv access #kanal 15-25

20) Kanalimda 15 ile 25 Arasinda Access'i Olan Nicklerin Accesslerini(Yetki) Silmek Istiyorum. Ne Yapabilirim?
Cevap: /msg chanserv access #kanal del 15-25

21) Bir Nicke Chanserv Tarafindan Ban+Kick Uygulamak Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv ban #kanal nick

22) Chanserv Tarafindan Bir Nick'i Deop Etmek Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv deop #kanal nick

23) Chanserv Tarafindan Yetkili Bulundugum Kanalda Op Olmak Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv op #kanal

24) Chanserv Tarafindan VOP(voiceop) Olarak Bulundugum Kanalda Voice(+) Almak Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv voice #kanal

25) Chanserv Tarafindan Yetkili Bulundugum Kanalda Herhangi Bir Nick'e Voice Vermek Istiyorum. Ne Yapabilirim?
Cevap: /msg chanserv voice #kanal nick

26) Chanserv Tarafindan Yetkili Bulundugum Kanalda Herhangi Bir Nick'in Voice'sini Almak Istiyorum. Ne Yapabilirim?
Cevap: /msg chanserv devoice #kanal nick

27) Chanserv Tarafindan Yetkili Bulundugum Kanalda Herhangi Bir Nick'e Kick Atmak Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv kick #kanal nick sebep

28) Founder'i Oldugum Kanalda Bir AOP Tarafindan Banlandim. Bani'mi Acamiyorum. Ne Yapabilirim?
Cevap: /msg chanserv unban #kanal

29) SOP Oldugum Kanal'a Girdigim de Op Olamiyorum. Founder Tarafindan Otomatik +o Verme Iptal Edilmis. Ne Yapabilirim?
Cevap: /msg chanserv op #kanal

30) Yetkili Oldugum Kanalda Herhangi Bir Nick'e Chanserv Tarafindan OP Vermek Istiyorum. Ne Yapabilirim?
Cevap: /msg chanserv op #kanal nick

31) Kanalimda VOP(VoiceOp) Olarak Kayitli Olan Butun Nickleri Silmek Istiyorum.Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv vop #kanal clear

32) Kanalima +k(key) Mlock Moduna Aldim.Kanalima /join #kanal sifre Olarak Sifreli Giriyordum. Kanal Sahibi Olmama Ragmen Kanalima Sifresiz Bir Sekilde Giremiyorum. Kanalimin Giris Sifresini Nasil Ogrenebilirim?
Cevap: /msg chanserv getkey #kanal

33) Kanalim +i modunda. Kanal Founder'i Olmama Ragmen Kanalima +i Modunda Oldugu Icin Giris Yapamiyorum. Kanalima Nasil Girebilirim? Cevap: /msg chanserv invite #kanal

34) Kanalima Chanserv Tarafindan TOPIC Yazmak Istiyorum. Ne Yapabilirim?
Cevap: /msg chanserv topic #kanal konu

35) Yetkili Oldugum Kanalda Halfop(YarimOP) Olarak Bulunan Nickin Chanserv Tarafindan Halfop'unu Almak Istiyorum. Ne Yapabilirim?
Cevap: /msg chanserv dehalfop #kanal nick

36) Herhangi Bir Kanalda OWNER(Sahip) Statusu Almak Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv identify #kanal kanalsifresi | /msg chanserv owner #kanal

37) Founder'i Oldugum Kanalda OWNER Statumun Kaldirilmasini Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv deowner #kanal

38) Kanalimin Yetki(Access) Listesinde Bulunan Butun Halfop(YarimOP)'larin Hepsini Kisa Yoldan Silmek Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv hop #kanal clear

39) Founder'i Oldugum Kanalda +a Modunda(Koruma Modu) Bulunan Nickin +a'sini almak Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv deprotect #kanal nick

40) Founder'i Oldugum Kanalda Herhangi Bir Nick'e +a(Koruma Modu) Vermek Istiyorum.Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv protect #kanal nick

41) Baskasinin Ustune Kayit Edilmis Bir Kanalin Founder'i Olmak Istiyorum. Ne Yapabilirim?
Cevap: /msg chanserv identify #kanal sifre | /msg chanserv set #kanal founder nick

42) Kanalima Bir Successor Eklemek Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv set #kanal successor nick

43) Kanalima Ekledigim Succesor'u Silmek Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv set #kanal successor

44) Kanalima Entrymsg(Giris Mesaji) Yazmak Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv set #kanal entrymsg Konu

45) Kanalima Ekledigim Entrymsg(Giris Mesaji)'i Silmek Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv set #kanal entrymsg

46) Kanalimin Sifresini Degistirmek Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv set #kanal password yenisifre

47) Kanalimin DESC(Aciklama)'ini Degistirmek Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv set #kanal desc Aciklama

48) Kanalima URL Adresi Eklemek Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv set #kanal url http://www.mircsehri.com

49) Kanalima EMAIL Adresi Eklemek Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv set #kanal email admin@mircsehri.com

50) Kanalim Icin TOPIC Hatirlatmayi Aktif Hale Getirmek Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv set #kanal keeptopic on

51) Kanalima Topic Kilidi Koymak Istiyorum.Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv set #kanal topiclock on

52) Kanalima MLOCK(Mode Kilidi) Koymak Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv set #kanal mlock +-modlar

53) /List Cekildigi Zaman Kanalimin Kanallar Listesinde Gozukmesini Istemiyorum. Bu Komutu SET Ozelliklerinden Yapmak Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv set #kanal private on

54) Kanalima Sadece Access(Yetki) Listesine Ekledigim Kullanicilarin Giris Yapmasini Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv set #kanal restricted on

55) Kanalimda Sadece Nickleri Kayitli ve Nickini Nickserv Ile Tanitmis ve Accessli Nicklerin Nickini Tanittiktan Sonra Op Olmasini Istiyorum. Ne Yapabilirim?
Cevap: /msg chanserv set #kanal secure on

56) Kanalimda Yetki Listesinde Olmayan Kullanicilarin OP Almasini Istemiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv set #kanal secureops on

57) Kanalimda Sadece Gercek Founder'in Kanalin Kaydini Silebilmesini, Sifresini Degistirebilmesini, kanal founderini ve successorunu degistirmesini istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv set #kanal securefounder on

58) Kanalimda Chanserv KICK Komutu ile Yapilan Atmalar da Komutu Kullanan Kisinin Nickinin Atma Sebebinde Yer Almasini Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv set #kanal signkick on

59) Kanalimda OP/DEOP Komutlari Kullanildigi Zaman OP/DEOP Komutlarinin Kullanildigini Belirten Bir Mesaj Almak Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv set #kanal opnotice on

60) Kanalimda Seviyesi Kendinden Yuksek ve Esit Olanlari Atamamasini Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv set #kanal peace on

61) Kanalimda AOP/SOP/VOP/HOP Olarak Yetki Eklemek Istemiyorum. Kanalimda 10 5 15 26 gibi Seviyelerden Access Eklemek Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv set #kanal xop off

62) Kanalimin Levels Ayarlarini Gormek Istiyorum. Ne Yapabilirim?
Cevap: /msg chanserv levels #kanal list

63) Kanalimin Levels Ayarlarini Birbirine Karistirdim. Levels Ayarlarinin Kanali Ilk Kayit Ettigim Zaman ki Haline Donmesini Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv levels #kanal reset

64) Kanalimda Otomatik Op Olmayi Yasaklamak Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv levels #kanal dis autoop

65) Kanalimda Sadece 30 Seviyesi Olanlarin Kanala Girince Otomatik Olarak Op Olmasini Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv levels #kanal set autoop 30

66) Kanalima Giriste Otomatik Halfop(+h) olmayi Yasaklamak Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv levels #kanal dis autohalfop

67) Kanalima Giriste Otomatik VOP(voice)'u Yasaklamak Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv levels #kanal dis autovoice

68) Kanalimin Access Listesini Sadece 50 Seviyede ki Yetkili Operatorlerin Gormesini Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv levels #kanal set acc-list 50

69) Kanalimin Access Listesini Sadece Founder'in Gormesini Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv levels #kanal dis acc-list

70) Kanalimda Sadece 50 seviyeli operatorlerin Access Yazmasini Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv levels #kanal set acc-change 50

71) Kanalimda Sadece Founder'in Access Yazmasini Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv levels #kanal dis acc-change

72) Kanalimda AKICK Komutunu Sadece 50 Seviyesi Olan Operatorlerin Kullanmasini Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv levels #kanal set akick 50

73) Kanalimda AKICK Komutunu Sadece Founder'in Kullanmasini Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv levels #kanal dis akick

74) Kanalimda SET Ayarlarini Sadece 50 Seviyede Bulunan Operatorlerin Kullanmasini Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv levels #kanal set set 50

75) Kanalimda SET Ayarlarini Sadece Founder'in Kullanmasini Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv levels #kanal dis set

76) Kanalimda BAN Komutunu Sadece 50 Seviyeden Bulunan Operatorlerin Kullanmasini Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv levels #kanal set ban 50

77) Kanalimda BAN Komutunu Sadece Founder'in Kullanmasini Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv levels #kanal dis ban

78) Kanalimda Sadece 50 Seviyeden Operatorlerin Kendini Banlama Yetkisinin Bulunmasini Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv levels #kanal set banme 50

79) Kanalimda Sadece Founder'in Kendini Banlama Yetkisinin Bulunmasini Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv levels #kanal dis banme

80) Kanalimda Sadece 50 Seviyeden Operatorlerin CLEAR Komutunu Kullanmasini Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv levels #kanal set clear 50

81) Kanalimda Sadece Founder'in CLEAR Komutunu Kullanmasini Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv levels #kanal dis clear

82) Kanalimda GETKEY Komutunu Sadece 50 Seviyeden Bulunan Operatorlerin Kullanmasini Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv levels #kanal set getkey 50

83) Kanalimda GETKEY Komutunu Sadece Founder'in Kullanmasini Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv levels #kanal dis getkey

84) Kanalimda HALFOP/DEHALFOP Komutlarini Sadece 50 Seviyeden Bulunan Operatorlerin Kullanmasini Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv levels #kanal set halfop 50

85) Kanalimda HALFOP/DEHALFOP Komutlarini Sadece Founder'in Kullanmasini Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv levels #kanal dis halfop

86) Kanalimda INFO Komutu ALL Secenegini Sadece 50 Seviyeden Operatorlerin Kullanmasini Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv levels #kanal set info 50

87) Kanalimda INFO Komutunu ALL Secenegini Sadece Founder'in Kullanmasini Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv levels #kanal dis info

89) Kanalimda KICK Komutunu Sadece 50 Seviyeden Operatorlerin Kullanmasini Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv levels #kanal set kick 50

90) Kanalimda KICK Komutunu Sadece Founder'in Kullanmasini Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv levels #kanal dis kick

91) Kanalimda Kendini Atmayi Sadece 50 Seviyeden Operatorlerin Kullanmasini Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv levels #kanal set kickme 50

92) Kanalimda Kendini Atmayi Sadece Founder'in Kullanmasini Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv levels #kanal dis kickme

93) Kanalimda INVITE Komutunu Sadece 50 Seviyeden Operatorlerin Kullanmasini Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv levels #kanal set invite 50

94) Kanalimda INVITE Komutunu Sadece Founder'in Kullanmasini Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv levels #kanal dis invite

95) Kanalimda OP/DEOP Yetkilerini Sadece 50 Seviyeden Bulunan Operatorlerin Kullanmasini Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv levels #kanal set opdeop 50

96) Kanalimda OP/DEOP Yetkilerini Sadece Founder'in Kullanmasini Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv levels #kanal dis opdeop

97) Kanalimda Kendini DEOP Etmeyi Sadece 50 Seviyeden Operatorlerin Kullanmasini Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv levels #kanal set opdeopme 50

98) Kanalimda Kendini DEOP Etmeyi Sadece Founder'in Kullanmasini Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv levels #kanal dis opdeopme

99) Kanalimda PROTECT/DEPROTECT Komutlarini Sadece 50 Seviyeden Operatorlerin Kullanmasini Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv levels #kanal set protect 50

100) Kanalimda PROTECT/DEPROTECT Komutlarini Sadece Founder'in Kullanmasini Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg chanserv levels #kanal dis protect

- NickServ (Nick Servisi) -

1) Nick Sifrelemek Istiyorum. Ne Yapmaliyim ?
Cevap: /msg nickserv register sifre email

2) Benim Ilk Basta Kayit Ettigim Nick X Fakat Ben Yeni Nick Kayıt etmeden Y Nickini X Nicki Ile Grup Hale Getirmek Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg nickserv link nick

3) Nickimi Identify Etmek Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /msg nickserv identify nicksifresi

4) Nickimde ki Izinli Adreslerin Listesini Gormek Istiyorum
Cevap: /ns access list

5) Nickim'e Izinli Adres Koymak Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /ns access add *!*@host

6) Nickimi Droplamak Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /ns drop nick

7) Ben Nickimle Sunucuya Girdim. Fakat Baska Birisi Kullaniyor. Nickimi Nasil Geri Alabilirim?
Cevap: /ns recover nick nicksifresi

8) Recover Komutunu Kullandigimda Nickim Nickserv Tarafindan Kullanilarak Asili Kaldi. Nickimi Nasil Serbest Birakabilirim?
Cevap: /ns release nick nicksifresi

9) Asili Kalan Nickimi Nasil Kurtaririm ?
Cevap: /ns ghost nick nicksifresi

10) Bir Nick'e Info Cekmek Istiyorum. Ne Yapmaliyim ?
Cevap: /ns info nick

11) Bir Nickin Kayitli Oldugunu WHOIS ve Info Cekmeden Nasil Anlarim ?
Cevap: /ns status nick ( 3 cikarsa kayitlidir)

12) Nickimde ki Grup'ta Kac Nick Var Listelemek Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /ns link list

13) Identify Komutunun Yaptigi Etkiyi Tersine Cevirmek Istiyorum. Yani Nickin Gercek Sahibi Olarak Taninmayi Istemiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /ns logout

14) 3 Tane Nickim Var. Su An da X Ana Nick Gozukuyor. Servisler'de Grubumda ki Nickin Y Olarak Gozukmesini Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /ns set display Y

15) Nickimin Sifresini Degistirmek Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /ns set password yenisifre

16) Servisler Dilini Turkce Hale Getirmek Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /ns set language 7

17) Nickime URL Adresi Eklemek Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /ns set url http://www.efendisohbet.com

18) Nickime EMAIL Adresi Eklemek Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /ns set email helper@efendisohbet.com

19) Nickime ICQ Numarasi Eklemek Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /ns set icq 21545432

20) Hangi Kanala Girersem Gireyim Kanalda ki Bot'un Benim Belirledigim Bir Karsilama Mesaji Ile Karsilamasini Istiyorum. Kisacasi Nickime Karsilama Mesaji Eklemek Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /ns set greet mesaj

21) Nickim'e KILL Korumasi Koymak Istiyorum. Yani Nickim'le Sunucuya Baglandigimda Nickserv'in Benden 1 Dk Icerisinde Nickinizi Kaydediniz, Aksi Takdirde Killeneceksiniz Uyarisini Vermesini Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /ns set kill on

22) Nickimin Identify Suresini 20 sn'ye indirgemek Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /ns set kill quick

23) /ns set secure on (Bu Komut Ne Ise Yarar ? )
Cevap: NickServ'un guvenlik ozelliklerini acar ve kapatir. Secure Ayari ile, Nickin Sahibi Olarak Taninmaniz icin once sifreyle Kendinizi Tanitmaniz Gerekir.

24) /msg NickServ LIST (Bu komut Yazildigi Zaman Nickimin Gozukmemesini Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /ns set private on

25) Nickime INFO Cekildigi Zaman EMAIL Adresimin Gozukmesini Istemiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /ns set hide email on

26) Nickime INFO Cekildigi Zaman Usermask'imin Gozukmesini Istemiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /ns set hide usermask on

27) Nickime INFO Cekildigi Zaman QUIT Mesajimin Gozukmesini Istemiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /ns set hide quit on

28) Bir Nicke Whois Cekip Bilgilerine Bakacaktim. Fakat Ben Tam Whois Cekecegim Zaman Nick Cikti. Cikan Nick'in Bilgilerine Nasil Bakabilirim?
Cevap: /whowas nick

29) Nick Collide Nedir ?
Cevap: Nick Collision olarak adlandirilan bu olayin sebebi herhangi bir sekilde network'te ayni nickten 2 adet bulundugu anda gerceklesir. Girisi daha eski olan(timestamp) irc'de kalir digeri gider. Bu olay netsplitlerde veya bazen zaman zaman ayarli serverlar ve serverlar arasi lag'da olur. Ayrica linkli serverlarin linklerinin bir sureligine kopup, sonra tekrar birlesmesi sonucunda eger 2 serverda da ayni nickten nick uzerine 2 tane services bot olusturmaya kalkarsak goruruz. Fakat bu durumda her ikisi de gidecektir. O anda online bir nick icin services bot olusturursak da 'Nick Collision' gorulur.

30) Nick Modelerinden +s Ne Ise Yarar ?
Cevap: Server Noticelerini Gormemizi Saglar.


- MemoServ (Memo Servisi) -

1) Bir Nick Online Degil. Fakat Ben Ona Mesaj Gondermek Istiyorum.Ne Yapmaliyim?
Cevap: /ms send nick mesaj

2) Son Gonderilen Mesaji Iptal Etmek Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /ms cancel nick #kanal ( Belirtilen kanala yada nicke gnderilen son mesaj iptal eder, tabi eger o mesaj siz komutu kullandnz sırada okunmazsa.)

3) Bana Gonderilen Memo(mesaj)lari Listelemek Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /ms list

4) Bana Gonderilen Bir Memoyu Okumak Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /ms read numara

5) Bana Gonderilen Bir Memoyu Silmek Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /ms del numara

6) Bana Gonderilen Mesajlardan 3 ile 5 arasinda ki mesajlari kisa yoldan okumak istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /ms read 3-5

7) Bana Gonderilen Memolar Icin Baglandigimda Away'den Donuste ve Bana Gonderildikleri Anda Uyarilmak Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /ms set notify on

8) Bana Gonderilen Memolar Icin Baglandigimda Sadece Awayden Donuste Uyarilmak Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /ms set notify logon

9) Bana Gonderilen Mesajlarda Sadece Bana Gonderildikleri Anda Uyarilmak Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /ms set notify new

10) Bana Bir Mesaj(memo) Gonderildigi Zaman Herhangi Bir Sekilde Uyari Almak Istemiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /ms set notify off

11) Kimseden Memo Almak Istemiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /ms set limit 0

12) Memo Limitimi Unuttum. Memo Limitime Bakmak Istiyorum. Ne Yapmaliyim?
Cevap: /ms info



Eggdrop , Trivia Oyun, Sorucevap Oyunu, Oyunları, IRC Bilgi Yarışması
Efendi, Efendisohbet, Efendisohbet.Com - .Com .Net .Org .info .gen.tr
Kızlarla Sohbet Kameralı Chat Cameralı Mirc
Türkçe Mirc, Mirc.Com , Mircİndir , MircYukle, Mirc-Yükle Mirc-İndir
HoşSohbet, Sohbet, BoşSohbet MSN Kızlar Kızlarla Sohbet
GuzelSohbet, Sevimli, Heyecanlı, CanliSohbet, CanliCanli, HeyCanlı, İlginç, Yabancı, Yerli, Gurbet, Gurbetçi
Sizin için, indirin, yükleyin, ücretsiz, virussüz, trmirc, mircturk, bedava
radyo dinle, canlı yayın, canliyayin, radyodinle, muzikdinle, mp3indir, mp3-indir
efendisohbet.com Sohbet Sunucularinda Sohbet Edebilir , Oyun Oynayabilir, Radyo Dinleyebilir ve Sevdiklerinize Şarkı Armağan Edebilirsiniz.
irc.efendisohbet.com - Sohbet Amaçlı Web Hizmetidir.

Sohbet Bedava Film izle Şarkı Sözleri Video izle Site Ekle Canlı Yayın Maç izle Popüler Bilgi Link Ekle
Film izle Forumun Efendisi Yemek Tarifleri Memurumuz Oriflame Kozmetik Eğlence Genç Toplist | Pr:4 Toplist | Site Ekle |  Toplist | Link Ekle | Hit Kazandıran Toplist

 
 
2007 Efendisohbet v1.0 All Rights Reserved
.